MATE Home page

Q4. AUDIT

De Alcohol Use Disorders Identification Test (AUDIT) is ontworpen door de World Health Organization (WHO) om personen met riskante en schadelijke patronen van alcoholgebruik te identificeren. Voor de MATE ontstond ook de behoefte om een over een korte screeningsmodule te beschikken. Daarvoor hebben wij de AUDIT uitgekozen die nu als module Q4 binnen de MATE is opgenomen.
Omdat er geen officiële Nederlandse vertaling van de AUDIT beschikbaar was, hebben wij met toestemming van de WHO de AUDIT in het Nederlands vertaald. Wij hopen dat deze vertaling bij zal dragen aan een uniform gebruik van de AUDIT in Nederland.

Amsterdam/Nijmegen 2010
Gerard Schippers
Theo Broekman

Referenties

Babor, T., Higgins-Biddle, J. C., Saunders, J., & Monteiro, M. G. (2001). The Alcohol Use Disorders Identification Test: Guidelines for Use in Primary Care. Second Edition. Wold Health Organization. Available from: http://whqlibdoc.who.int/hq/2001/WHO_MSD_MSB_01.6a.pdf.

Schippers, G.M. & Broekman, T.G. (2010). De AUDIT. Nederlandse vertaling van de Alcohol Use Disorders Identification Test. Babor, T., Higgins-Biddle, J.C., Saunders, J., & Monteiro, M.G. (2001). Available from: https://www.mateinfo.nl/audit/audit-nl.pdf

 

MATE Home page